Дъжд и сняг се очаква през по-голямата част от деня в

...
Дъжд и сняг се очаква през по-голямата част от деня в
Коментари Харесай

Дъжд и сняг в Пловдив, очаква се натрупване на снежна покривка


Дъжд и сняг се чака през по-голямата част от деня в Пловдив през днешния ден, синоптиците предизвестяват и за струпване на снежна завивка до 10 см. Сутринта ще е студено с превалявания и температури към нулата. С развиването на деня дъждовете ще понижават и до следобедните чсасове ще спрат, само че температурите ще останат ниски - до 2 градуса.

Над страната също се чакат валежи. До обяд в Северна България преваляванията ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват. На места там ще са обилни по количество. Снежната завивка ще се усили. По планинските проходи и в източните региони остават изискванията за виелици и навявания. Ще духа сдържан, основно в Централна Южна и Югоизточна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Сутринта температурите ще са сред 0° и 5° и ще останат без значителен дневен ход, в София - към 0°-1°.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Остават изискванията за навявания и виелици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 5°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. До обяд преваляванията по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват, тук-там количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР